Medové kostky v kokosu
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 200 g cukru moučka, 40 g změklé Hery, 140 ml vlažného mléka, 1 plnější lžíce tekutého medu, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Poleva: 100 g másla, 100 g čokolády na vaření, 4 lžíce rumu, 150 g cukru krupice, 75 ml mléka. Dále: strouhaný kokos, mandarinkový kompot, bílá poleva v sáčku.
Postup přípravy
Cukr zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a rumem, spojíme s rozpuštěným cukrem.
Kostku korpusu si položíme na vidličku a nad miskou s polevou ji lžící celou zalijeme, přebývající poleva steče zpět do misky. Politou kostku pomocí špičky nože sesuneme do misky s kokosem a nahrneme kokos na všecky strany kostky. Pak ji prsty opatrně podebereme a přeneseme na tác. Před obalováním další kostky miskou s kokosem vždy trošku zatřeseme, aby se povrch kokosu srovnal.
Nakonec kostky ozdobíme například okapanými mandarinkami a pocákáme polevou ze sáčku.
Když do zbytku polevy, kokosu a odřezků korpusu přidáte trošku marmelády a rumu, uděláte ještě pár výborných kuliček a vše se spotřebuje.
jde to také takhle
nebo takhle
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé